Strömavbrott pga byte av elmätare/transformator 13/6 12.30-15

Vi har fått i uppdrag av Ellevio att byta ut elmätare och strömtransformatorer på er elanläggning. Bytet av transformatorerna medför ett strömavbrott som varar i cirka två timmar. Detta gör det extra viktigt att vi har en kontaktperson som känner till elanläggningen och har nycklar och åtkomst till utrymmet som elanläggningen befinner sig i.

Bytet av strömtransformatorerna sker var tolfte år eftersom komponenterna anses vara gamla efter denna tid. Ellevios mätsystem måste uppfylla krav med avseende på mätnoggrannhet. Gamla och/eller feldimensionerade transformatorer är den vanligaste anledningen till att dessa krav missas.

Då detta ser ut att vara fastighetsmätaren så kan ni räkna med att hissar, tvättstuga och portkod inte fungerar under avbrottstiden. Vi kan dock aldrig vara helt säkra på vad som påverkas av strömavbrottet då Ellevio endast ansvarar för inkommande serviskabel och själva mätaren. Hur det är fördelat därefter är upp till fastighetsägaren. Det bör dock finnas ett elschema i eventuellt elrum så man kan se vilken anläggning som matar vad.

André Greberg

Planeringssupport

OneCo Networks AB