INFORMATION FRÅN STYRELSEN

Sortering av matavfall
Från och med den 1.2 2023 startar sortering av matavfall i vår förening. Matavfallet ska lämnas i återvinningsrummet i särskilda kärl. Övrigt hushållsavfall lämnas som tidigare i soprum på entreplanet i varje portuppgång.
Utrustning för sortering och soppåsar för matavfall kommer att distribueras i god tid före den 1.2 2023.
Styrelsen återkommer med detaljinformation när vi kommer närmare startdatum.

Brandinspektion
En brandinspektion har genomförts i fastigheten och vi har fått anmärkningar på att det står saker i våra trapphus. Det är inte tillåtet eftersom trapphusen är våra nödutrymningsvägar vid brand. Vi ber er att snarast ta bort sådana föremål.
Vi närmar oss jul och vi ber er även att vara extra vaksamma på att hålla koll på era levande ljus och kontrollera era brandvarnare.

Avgiftshöjning från och med den 1.1 2023
Föreningens ekonomi är god, vi har en bra likviditet och resultatet för 2022 kommer att visa en hälsosam vinst, men......
Föreningens kostnader 2023 kommer att öka kraftigt p.g.a ränte- och avgiftshöjningar. Detta är hanterbart utan någon avgiftshöjning men föreningen bör också göra ett antal investeringar i enlighet med upprättad underhållsplan. För 2023 prioriteras framförallt investeringar i energieffektivitet. Dessa investeringar innebär att föreningens energikostnader kommer att minska i framtiden jämfört med om investeringarna inte görs. Prioritet ges till de investeringar som har kortast återbetalningstid. Investeringarna höjer också värdet på fastigheten.
Arbetet med renovering av balkongerna har också inletts. Under 2023 handlar det framförallt om förberedande arbeten t.ex bygglovsansökan och upphandling. Det huvudsakliga arbetet med själva renoveringen kommer att genomföras under 2024. Styrelsen har som ambition att genomföra detta utan att öka föreningens belåning. Mot denna bakgrund har styrelsen beslutat att höja avgifterna med 5% från och med den 1.1 2023.

Styrelsen återkommer med mer information i ett kvartalsbrev i början av 2023. Tills dess önskar vi alla medlemmar en God Jul och ett Gott Nytt År!